Waar ben je naar op zoek?

Aan het Wantij

In een oude watertoren in Dordrecht aan het water vind je Villa Augustus.

Met een hotel, moestuin, een restaurant, een bloementuin, eigen bakkerij, fruitbomen, winkel , tuinkamer en huisartiesten die ze regelmatig uitnodigen, hebben ze een vrolijk en goed doordacht concept neergezet. In welk seizoen je ook komt; Villa Augustus maakt blij.

Met een tuin waaruit je kunt eten, die mooi is en lekker ruikt, en die je dicht bij de seizoenen brengt. Want alles uit de tuin gaat direct naar de keuken en op je bord.
Verser dan vers dus.

Vanuit een open keuken komen arancini met salsa verde, geroosterde asperges met wijtingfilet en daslookkappertjes of frittata met spinazie, lente-ui. De trots van de kok is de houtoven. Denk bijvoorbeeld aan pizza met andijvie, taleggio, citroen en rodepeper,  met tomaat en fior di latte of met geroosterde seizoensgroenten en gremolata.

En het mooie is: in de markt is te koop wat in Villa Augustus wordt gemaakt en gebruikt: vers gebakken brood, taarten en koekjes, confitures, groenten (ook uit eigen tuin), olijfolie, de eigen antipasti, bloemen en wijn.

Achter de Watertoren, aan de steiger in het Wantij, liggen twee kleine rondvaartboten. Hiermee varend de schippers langs het historische centrum van Dordrecht of naar de indrukwekkende natuur in de Hollandse Biesbosch. Picknickmand mee. Hoe leuk?

De haas – het symbool van de Villa – is getekend door Dorine de Vos, een van de drie oprichters en eigenaren. Samen met Daan van der Have en Hans Loos bedacht ze ook Hotel New York in Rotterdam. Haar liefde voor illustraties, boeken maken en typografie is een van de dingen die Villa Augustus uniek maken.

www.villa-augustus.nl

Wil jij geen enkele positive story missen?

Meld je dan hieronder aan. En ontvang 1 x per maand leuke post met verhalen, tips en meer.